Persbericht

RCE zoekt voor o.a.Loetje (Arnhem en Leiden 2 juli open) meer dan 300 medewerkers

 

  • Ambitieuze groeiplannen RCE met Loetje: opening 6 tot 8 locaties per jaar
  • Daarvoor zoekt RCE 300 nieuwe medewerkers voor o.a. Loetje restaurants
  • Eerstvolgende openingen waarvoor wordt geworven: Loetje Arnhem en Loetje Leiden met opening vrijdag 2 juli

 

Amstelveen, 17 juni 2021 – Dat horecagroep Restaurant Company Europe (RCE) groeiplannen heeft met Loetje was al langer bekend. Dat ze de daad bij woord voegen blijkt uit de huidige openingen die deze maand gepland staan. Zo ging twee weken geleden Loetje Paterswolde met een vliegende start open en staan op vrijdag 2 juli de openingen van de volgende twee locaties gepland: Loetje Arnhem en Loetje Leiden. De groei van het bedrijf zorgt ervoor dat RCE op dit moment op zoek is naar maar liefst 300 nieuwe medewerkers.  

Naast dat de voorbereidingen voor de openingen van de twee nieuwe Loetje locaties in volle gang zijn, is RCE ook druk bezig met de werving van nieuwe medewerkers door middel van verschillende grote wervingscampagnes. “Gelukkig loopt dit goed, maar zeker gezien de groei van het bedrijf is het zeker geen gemakkelijke opgave.” antwoord Sandra van Halderen, CEO van RCE op de vraag of het te doen is, om zoveel medewerkers te werven.  “We zijn heel erg blij dat we hier de komende tijd weer de focus op kunnen leggen en de kandidaten die bij ons solliciteren zijn ontzettend enthousiast en willen graag voor ons komen werken.” aldus van Halderen. “We zetten momenteel verschillende kanalen in om nieuwe medewerkers te vinden. Dat doen we voor alle verschillende functies in de bediening, keuken en leidinggevend personeel voor onze 18 concepten, met als grootste concept Loetje. Onze interne recruitment afdeling zorgt ervoor dat alle kandidaten direct worden gesproken zodat ze ook snel aan de slag kunnen.” Op dit moment ligt de focus van de werving op de teams voor de twee nieuwe Loetje restaurants in Arnhem en Leiden die op vrijdag 2 juli hun deuren openen, maar ook op alle andere locaties door het land zoekt RCE enthousiaste medewerkers.

Volop werkgelegenheid

“Er is weer volop werkgelegenheid, van mooie functies in onze keukens tot functies in de bediening en ook hebben we hele leuke banen voor studenten of schoolverlaters, aankomende zomer.” aldus Van Halderen.  ”Wij zijn een grote, betrouwbare werkgever en we zorgen heel goed voor onze medewerkers. Zij zijn het allerbelangrijkste onderdeel van ons bedrijf. Zo betalen we onze medewerkers boven de CAO, waarbij daarnaast de fooien hoog zijn doordat de gasttevredenheid in onze locaties hoog is. Doordat we een groot bedrijf zijn, zijn er goede doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de werk-privé balans van de medewerkers goed is. Ook tijdens de crisis hebben we er alles aan gedaan om onze medewerkers betrokken te houden, ook al zat iedereen thuis. Dat zien we nu terug in onze mensen die met veel plezier en energie weer aan de slag zijn gegaan na de lockdown en dat merken we ook nu bij de werving van nieuwe medewerkers, dat is echt een voordeel dat kandidaten zien.”  

__________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Ruim 40 jaar geleden opende de eerste Loetje locatie onder de naam ‘Café Loetje’ in Amsterdam-Zuid. Aanvankelijk als biljartcafé, maar nadat de biefstuk succesvol op de kaart werd gezet maakte de biljarttafels al snel plaats voor het eetcafé. Inmiddels is Loetje’s biefstuk voor velen een begrip en al lang niet meer alleen te verkrijgen in Amsterdam en omstreken. Deze zomer opent Loetje nog een aantal nieuwe locaties en daarmee staat de teller straks op 26 restaurants.

In 2020 is Loetje samen met restaurantgroep Debuut verdergegaan onder de naam Restaurant Company Europe. Met, naast Loetje, diverse andere sterke horecaconcepten in het portfolio als Stan&CO, Beers & Barrels en Popo the Mexican verdeeld over meer dan 50 veelzijdige restaurant- en cafélocaties, heeft RCE hiermee de status van één van de grootste horecagroepen van Nederland bereikt. Meer informatie vind je op www.rce.eu

Voor meer informatie neem contact op met:

Jorine Sieperda, Marketing & Communicatie Manager
E-mail: info@rce.eu
Tel.: 06 – 12271002

Restaurant Company Europe
Postbus 151
1190 AD Amstelveen